מספר טלפון של Restart Therapy שיקום פרטי בבית הלקוח

פיזיותרפיה לחולי פרקינסון

מחלת פרקינסון מתאפיינת במחסור של חומר שנקרא דופמין במוח. המחסור הזה הוא זה שגורם לפגיעה במערכת שיוצרת תנועה בגוף ובמערכת שמבקרת על התנועה של הגוף. בפועל, אנשים עם פרקינסון מדווחים על תנועות איטיות יותר, נוקשות בשרירים, רעד, חוסר יציבות בהליכה, בעיות שיווי משקל ונטייה גוברת לנפילות. המחלה פוגעת גם בשרירי הפנים ועלולה לגרום לקושי בדיבור, בעיות בבליעה והפחתה של תנועות בפנים (מימיקה).

נגן וידאו אודות סרטון טיפול בפרקינסון, Restart Therapy שיקום פרטי בבית הלקוח

כיצד מחלת הפרקינסון פוגעת בתנועה?

כפי שציינו קודם לכן, המחלה מתאפיינת במחסור בדופמין שגורם בין היתר לפגיעה בשליטה ובבקרה על תנועות הגוף השונות. אדם בריא מסוגל לבצע פעולות מוטוריות רבות בצורה אוטומטית לחלוטין, למשל בזמן נהיגה, או רכיבה על אופניים ואפילו הליכה, רוב התנועה היא אוטומטית, מה שמאפשר לנו לבצע פעולות נוספות באותו הזמן, למשל לדבר בזמן ההליכה. מנגד, אדם שחולה במחלת הפרקינסון, צריך לגייס משאבים (קוגניטיביים) רבים בשביל להיות מסוגל לבצע תנועה מסוימת בגופו.

מדוע חולי פרקינסון נוטים כל כך לנפילות?

הקשיים הבולטים ביותר עבור חולי פרקינסון הם בעיות יציבה (יציבה כפופה) וקושי בהליכה. פעמים רבות ניתן לזהות חולים במחלה בזכות היציבה או ההליכה שלהם. ההליכה של אנשים אשר מתמודדים עם מחלת הפרקינסון היא כה אופיינית וייחודית שהיא קיבלה את השם: "הליכה פרקינסונית". ניתן לפרוט את ה"הליכה הפרקינסונית" ב-4 מאפיינים:

ההליכה איטית, נוקשות בגו ובראש, צעדים קטנים ומהירים, ללא טלטול הידיים. בהמשך לפסקה הקודמת, טלטול ידיים למשל, זו פעולה אוטומטית שכולנו עושים בזמן שאנו הולכים ומבלי שאנו שמים לב היא עוזרת לנו לשמור על יציבות בזמן ההליכה.

חלק מהחולים סובלים מתופעה (שגם היא ייחודית אך ורק למחלת הפרקינסון) שנקראת "קיפאון" (Freezing) ומתבטאת בהפסקה פתאומית של פעולת ההליכה – היא גורם עיקרי לנפילות בקרב חולי פרקינסון, קושי בהתחלת פעולת ההליכה, או קושי לעצור את ההליכה.

בעקבות הנוקשות בגוף ושיווי המשקל הלקוי חולי פרקינסון מתקשים לבצע שינויים בזמן ההליכה, ולהגיב בזמן וביעילות כאשר הם נדרשים לכך, למשל אם מישהו מתפרץ להם לדרך ועליהם להאט את קצב ההליכה, לבצע עקיפה או לעצור בפתאומיות.

פיזיותרפיה לחולי פרקינסון, Restart Therapy שיקום פרטי לחולי פרקינסון

פיזיותרפיה לחולי פרקינסון - הטיפול היעיל ביותר לשיפור התנועה ושמירה על יכולת ההליכה

מחקרים רבים מצביעים על כך שפעילות גופנית יעילה לחולי פרקינסון לשמירה על עצמאות תפקודית ועל מצב גופני תקין. מומלץ לבצע את הפעילות הגופנית באופן יומיומי, או לפחות 5-3 פעמים בשבוע. עם זאת חשוב לציין שלא כל פעילות גופנית מתאימה ומומלצת עבור חולי פרקינסון. בנוסף רצוי להתאים את תוכנית התרגול למצבו המיוחד של כל חולה. איש המקצוע המתאים ביותר להמליץ על פעילות גופנית מותאמת עבור חולי פרקינסון הוא פיזיותרפיסט פרטי בבית, אשר מתמחה בשיקום נוירולוגי ובעל הכשרה ספציפית וניסיון קליני בעבודה עם חולי פרקינסון.  

תוכניות טיפול ייחודיות עבור חולי פרקינסון עם הפיזיותרפיסטים של Restart Therapy

צוות הפיזיותרפיסטים של Restart Therapy מיומן ומנוסה, מציע תוכניות טיפול ייחודיות עבור חולי פרקינסון, אשר מתמקדות ב-5 תחומים עיקריים:

  • שיקום הליכה וניידות– הדגש בטיפולים הוא שיפור ההליכה, העצמאות והפחתת תופעת הפריזינג, על ידי אימון השליטה המוטורית של הגפיים והגוף, טכניקות הרפיה להפחתת הנוקשות בשרירים והתאמת תבניות תנועה שיעזרו למטופל להתגבר על הקשיים בהליכה.
  • שיפור תפקוד הידיים– רעד, חולשה וקואורדינציה מופחתת משפיעים על היכולת שלנו להשתמש בידיים בצורה יעילה. הטיפול כולל תרגול לשיפור התנועה ביד והתאמת אביזרי עזר להפחתת הרעד והגברת העצמאות בפעולות היומיומיות.
  • הפחתת כאב– חולי פרקינסון רבים מדווחים על כאבי שרירים, אם בעקבות היציבה הלקויה או הנוקשות בשרירים. לאחר אבחון של פיזיותרפיסט פרטי מיומן ניתן להתחיל בטיפול ממוקד כאב המשלב עיסוי, טיפול מנואלי, מתיחות ותרגילים.
  • בניית תכנית אימון ופעילות גופנית– תכנית האימונים צריכה לכלול עבודה על כוח השרירים, סיבולת לב-ריאה וגמישות. מטרת התוכנית היא לבנות שגרה יעילה ורציפה של תנועה לשמירה על המצב הפיזי ולהאט ככל שניתן את מהלך המחלה.
לקבלת מידע נוסך אודות תוכניות הטיפול שלנו עבור חולי פרקינסון ניתן להתקשר לטלפון 077-9966400, או להשאיר את הפרטים שלכם כאן למטה ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם. אנחנו ב-Restart therapy מתמחים בשיקום ביתי פרטי לחולי פרקינסון, הכולל טיפולי פיזיותרפיה שיקומית, ריפוי בעיסוק לחולי פרקינסון, קלינאיות תקשורת לחולי פרקינסון ודיאטניות קליניות שמתמחות בייעוץ וליווי תזונתי עבור חולי פרקינסון.
דילוג לתוכן