אנחנו ב-Restart Therapy שיקום פרטי בבית הלקוח, מאמינים שבשביל להשיג תוצאות אופטימליות ולממש את מלוא הפוטנציאל השיקומי, על המטופל לקחת חלק פעיל בתהליך השיקום ובתוכנית הטיפול, החל בקביעת המטרות וכלה ביישום התוכנית ביומיום.
אנחנו המטפלים, משמשים כמתווכים בין עולם השיקום למטופל שלנו. המתווכים של המוטיבציה, ההתקדמות וכל מה שחסר למטופל בתוך תהליך השיקום הביתי. בתחילת התהליך, אנו המטפלים נושאים ברוב האחריות כמתווכים עיקריים, עם הזמן אנו משחררים מעט ומלווים את המשפחה והמטפלים אשר הופכים בעצמם למתווכים בתהליך, עד השלב שבו רוב האחריות עוברת למטופל עצמו.
כחלק מהתיווך הזה, אנו מאמינים בחינוך לידע ולמודעות בכל מה שקשור לתהליכים המתרחשים בגוף ובמוח שלנו לאחר פציעה או מחלה. השימוש במדריכים דיגיטליים (סרטוני וידאו) מאפשר לכם, בני משפחה, מטפלים ומטופלים, לשאת חלק אקטיבי בתהליך השיקום כבר בתחילתו!
הניסיון והמקצועיות שלנו כמטפלים ואנשי שיקום מתבסס על אין ספור מפגשים עם מגוון רחב של אנשים שחוו משבר בחיים- אנשים שנפצעו בתאונת דרכים או בתאונת עבודה ואנשים שאובחנו במחלה קשה. המשותף בין כל אותם אנשים התחושה שחייהם השתנו ברגע מקצה לקצה. משבר כזה כופה על האדם שנפגע/שחלה, ועל הסובבים אותו, שינוי שלא בחרו בו. אז מתחיל תהליך השיקום.
חלק מתהליך השיקום הוא תהליך ההתמודדות עם תחושות של אובדן ואבל. אובדן של עצמאות, ביטחון עצמי, יכולת וכד'. חלק נוסף מתהליך השיקום הוא תהליך של הסתגלות. הסתגלות למציאות חדשה, ל"אני החדש".
בשביל שתוכל להתמודד ולהסתגל בצורה טובה ובריאה יותר עם המוגבלות או הנכות שהפציעה/המחלה הביאה עימה, עליך להיות ובעיקר להרגיש אחראי יותר על החיים שלך. מידת המוטיבציה שלך וההתגייסות שלך לעבוד קשה להתאמן ולתרגל שוב ושוב פעולות בהן אתה מתקשה ולא לוותר ותמיד לשאוף לעוד מטרה, להשיג עוד יעד, לכבוש עוד פסגה- הם אלו שהופכים כל תהליך שיקום לתהליך שיקום מוצלח.
במצב של פציעה או פגיעה של מערכת העצבים (למשל אירוע מוחי או פגיעת חוט שדרה), תהליך השיקום מתחיל באופן אינטנסיבי, לרוב במסגרת שיקומית בבית החולים. בתקופה זו ההתקדמות ניכרת. אולם בשלב מאוחר יותר, בעת החזרה הביתה ולשגרה, ההתקדמות וקצב ההחלמה נוטים להאט. מצב זה הוא נורמאלי לחלוטין, אולם חשוב לזכור שתהליך השיקום לא נפסק ועדיין ניתן לחוש בשינויים ובהתקדמות גם חודשים ושנים לאחר הפגיעה.
במצב של אבחון במחלה כרונית, כמו פרקינסון או טרשת נפוצה, לרוב בשלב הזה הסימפטומים מורגשים אולם לרוב התפקוד שמור. תהליך השיקום מתחיל מאותו רגע, בשלב ראשון להילחם בסימפטומים ולמנוע את הידרדרות המחלה. אולם מאחר מדובר במחלה שהיא כרונית ומתקדמת, תהליך השיקום והאינטנסיביות שלו הולכת וגוברת עם השנים. גם בשלבים מאוחרים של חיים עם המחלה חשוב לאמן את הגוף והמוח ועדיין ניתן להשיג שינוי חיובי.
איך כל זה ייתכן? בזכות העובדה שלמוח הנפלא שלנו ישנה תכונה שנקראת נוירו-פלסטיות (נוירו=עצבים, פלסטיות=גמישות). כלומר, כאשר חלקים מסוימים במוחנו נפגעים חלקים אחרים יכולים למלא את מקומם. הפלסטיות מתאפשרת במצב של למידה, המתרחשת לאור אימון ותרגול. תרגול ואימון של יכולות ומיומנויות שנפגעו חיוניים לתהליך השיקום והחזרה לשגרה. ההמלצה היא על אימון ותרגול אינטנסיביים, מדי יום, באופן הדרגתי ומבוקר. החזרתיות שבאימון אינטנסיבי הוא שמסייע בהטמעת השינויים במוח ובהגברת יכולת ההסתגלות שלו.
המדריכים בדיגיטליים של Restart Therapy יסיעו לכם בתהליך השיקום, הם יעניקו לכם ידע בסיסי על הפגיעות השונות, ועוזר לך להגדיר נכון את הבעיה איתה אתה מתמודד. הידע הזה מאפשר הבנה טובה יותר של הבעיה מה שמוביל לרוב גם לפתרון. בנוסף, המדריך מאגד בתוכו מגוון רחב של תרגילים פשוטים ויעילים שתוכל לבצע בעצמך, בבית, מתי שתבחר, כדי לשפר את התנועה והתחושה ביד ולחדד את החשיבה, יכולת הריכוז והזיכרון. כל זאת במטרה שתרגיש שוב "אתה".
לצפייה ישירה ללא עלות בפרק "מבוא למדריך", הכולל 7 סרטונים קצרים כולל הצצה לתוכן – לחץ כאן.
הערה חשובה :כל המדריכים אינם מספקים מידע רפואי ואינם מהווים תחליף לבדיקה ו/או ייעוץ מול רופא. כמו כן, המדריכים אינם מהווים תחליף לטיפול פרטני (אחד על אחד) עם איש מקצוע.
כל התוכן באתר נכתב על ידי מטפלים מטעם Restart Therapy ומשקף את הידע והניסיון האישי והמקצועי של אותם מטפלים. עם זאת, תוכן האתר והמידע שמוצג בו אינו מהווה המלצה או ייעוץ רפואי ואינו מחליף התייעצות מקצועית אישית עם רופא או מטפל מוסמך. יישום המלצה או קבלת החלטה רפואית על סמך קריאה באתר הם על אחריות הקורא בלבד. כל הזכויות על תוכן האתר שמורות לRestart Therapy ולאסתי נעים-פלד. אין להשתמש או להעתיק תוכן או מידע מהאתר ללא אישור בכתב של אסתי נעים-פלד וללא קישור לאתר זה.
Ⓒ כל הזכויות שמורות ל-Restart Therapy
Produced by Webzilla